Gradinite Copii Zalau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Gradinite Copii Zalau: Gradinita Zalau.
In educatia noastra factorul important este desemnat de siguranta sentimentala, atmosfera senina, relaxata, starea generala buna, repausul, echilibrul sentimental. Organizam diferite activitati educative (prin joc, basm, poezie, muzica, desen, educatie fizica, cunoasterea lumii exterioare) in functie de tema si de vârsta copiilor, alese in mod liber, integrate in joc, sau in forma obligatorie. Urmarim dezvoltarea individuala a copiilor, si am vrea sa obtinem ca rezultat al procesului educativ din gradinita precum si din familie si al maturizarii interioare a copiilor, pâna la sfârsitul vârstei de gradinita sa obtina dezvoltarea intelectuala fizica, spirituala si sociala necesara pentru munca scolara.
Acordam un rol important experientelor cotidiene de viata, care se includ in mod natural in viata copiilor. Grupele mixte de vârsta ne asigura o posibilitate superba in domeniul educatiei pentru sensibilitate sociala, adica ajuta in mod specific dezvoltarea copiilor.
Gradinita are atributul unui climat intern familial care permite o educatie in functie de ritmul propriu al fiecarui copil, de nevoile sale afective si de activitatea sa fundamentala, jocul. Activitatea se desfasoara intr-un spatiu ultramodern, aflat intr-o zona linistita, usor accesibila, fiind dotat si amenajat astfel incat copiii sa regaseasca confortul de acasa.
Gradinita dispune de 4 sali de grupa, spatiu de joaca interior, sala de sport, sala de muzica, doua dormitoare, trei grupuri sanitare, o sala de mese si bucatarie proprie.
Salile de grupa sunt spatioase, luminoase, vesel colorate,cu mobilier specific prescolarilor, cu multe jocuri si jucarii.
Scopul principal al Gradinitei Gargarita este socializarea, educarea si pregatirea copiilor intr-un mediu educational cât mai atractiv, cultivându-le aptitudinile si formându-le deprinderile necesare integrarii in societate, incurajând formarea unor atitudini si comportamente bazate pe creativitate, comunicare, curiozitate, independenta, entuziasm si incredere in sine.
Nimic din ceea ce faureste omul in efemera sa existenta nu se ridica atât la sublim, la creatie, daruire de sine, jertfa si implinire, pe cât este cresterea, educarea si dezvoltarea copiilor, cea mai deplina si sensibila bucurie a vietii. Ei sunt insusi rostul nostru de a fi. De aceea, noi ne ghidam dupa principiul “Copiii inainte de toate!”, esenta acestuia plasând copiii inaintea oricaror altor preocupari.
Flexibilitatea si creativitatea in abordarea situatiilor didactice, evitarea rutinei, egalizarea sanselor educationale precum si eficientizarea invatarii sunt principiile urmarite de noi in activitatea zilnica.
Activitati de dezvoltare personala
Intalnirea de dimineata (salutul, noutatea zilei, mesajul zilei)
Activitati liber alese
Activitati din cele cinci domenii de cunoastere
Domeniul estetic-creativ (pictura, muzica, desen)
Domeniul om si societate (educatie pentru societate)
Domeniu stiinte (activitati matematice, cunoasterea mediului)
Domeniul psiho-motric (ed fizica)
Activitati extracurriculare
Vizite instructiv-educative
Plimbari in parc
Excursii cu caracter formativ
Implicarea in diferite proiecte umanitare si parteneriate
Odihna de dupa-amiaza (la cerere) sau activitati liber alese
Activitati recuperatorii pe domenii de invatare, activitati recreative de cultivare si dezvoltare a inclinatiilor
Activitati optionale (incluse in programa scolara):
“Educatie pentru sanatate”
“Micul artist”(pictura, modelaj)
“Misterele cunoasterii”
“Educatie multiculturala”
“Limba engleza”