Gradinite Copii Oradea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Gradinite Copii Oradea: Gradinita Afterschool Oradea.
Ofera pachete de studiu personalizate, tinand cont de nevoile fiecarui copil in parte, de potentialul sau fizic si intelectual, de ritmul propriu de dezvoltare şi de nevoile sale afective;
Gradinita ofera copiilor posibilitatea invatarii limbii engleze, aproape in egala masura cu cea materna, un ambient intim si placut, nu mult diferit de mediul familial, in care prescolarii nu se vor simti constransi sau institutionalizati.
Pregateste copilul pentru scoala si viata, asigurandu-i o educatie de calitate bazata pe inovatie si pe diversificare si invatandu-l sa devina un prescolar model;
Este o institutie de invatamant serioasa, dar si o “casa” primitoare, unde educatoarele stiu sa fie si dascali si mamici;
Vine in intampinarea dorintelor dumneavoastra cu o oferta educationala corespunzatoare nevoilor copiilor si cu un ambient primitor ce suplineste cu succes caminul micutilor.
Activități desfășurate în cadrul programului Scoala de vara
Excursii și vizite tematice;
Club de pictură;
Club de limba engleză;
Club de stiința;
Concursuri: karaoke, dans, desene pe asfalt, șah;
Jocuri distractive;
Cursuri de înot;
Micii muzicieni - ore de pian
Educatia muzicala este una dintre componentele principale ale educatiei estetice. Ea are o contributie de seama in crearea premiselor necesare dezvoltarii reprezentarilor, notiunilor, emotiilor si sentimentelor estetice ale copiilor. Cantecele, jocurile muzicale si auditiile – ca mijloace de baza ale educatiei muzicale la varsta prescolara, il invata pe copil de timpuriu sa-si apropie si sa guste frumosul din arta (dintre toate artele, muzica impresionand cea dintai pe copii). Prin intermediul cantecului, al jocurilor muzicale, al auditiilor, prescolarii sunt invatati sa asculte muzica, indeosebi vocala, imbogatindu-li-se cu mult impresiile muzicale, li se trezeste dorinta de a canta si li se formeaza priceperi si deprinderi elementare de a interpreta clar, melodios si expresiv piese muzicale destinate copiilor.
O data cu sporirea impresiilor si a cunostintelor muzicale, copiii isi largesc si isi aprofundeaza experienta de viata. Fiecare piesa muzicala audiata, interpretata, aduce cu sine un continut nou de idei, de fapte, trairi noi care fac sa creasca capacitatea de a vedea, de a intelege, de a simti, de a aprecia.
Toate mijloacele folosite in educatia muzicala a prescolarilor isi au aportul lor insemnat la dezvoltarea gandirii si imaginatiei copiilor, la stimularea atentiei si mai ales la cultivarea memoriei auditive.
Micii mestesugari
Activitatea optionala “Micii mestesugari” se bazeaza in principal pe indeletnicirile practice, pe activitatile creative, dar si pe descoperirea diferitelor materiale (materiale din natura sau sintetice). Indeletnicirile practice permit educarea si dezvoltarea proceselor psihice (perceptia, spiritul de observatie, reprezentarile, atentia, memoria, gandirea) dar si dezvoltarea capacitatilor fizice. Toate acestea pun bazele unor insusiri de personalitate: spirit de initiativa, incredere in fortele proprii, dorinta de a lucra in colectiv, atitudinea creatoare fata de frumos, simt estetic, atitudine justa fata de munca si rezultatele ei, sarguinta, harnicie.
Micii sanitari
Gradinita ii invata pe copii cum sa se poarte in natura si in societate, cum sa se raporteze la ceilalti semeni, cum sa traiasca frumos, demn si sanatos.
Educatia pentru sanatate trebuie sa inceapa la varste mici pentru ca in aceasta etapa se dobandesc obiceiuri care sunt relevante pentru activitatile ulterioare.
Activitatile sunt riguros proiectate, realizandu-se o programa prin care bagajul informational al copiilor va fi imbogatit. Toate acestea se vor realiza prin intermediul jocurilor, prin activitati care au rolul de a-i pune pe copii in situatii similare celor din viata reala (conversatii, poezii, cantece, scenete etc.).
Materialele utilizate sunt conform particularitatilor de varsta ale copiilor, atractive si foarte diversificate.