Club Copii - Locuri de joaca Tulcea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Club Copii - Locuri de joaca Tulcea: Loc de Joaca Copii Tulcea.
Stim ca activitatile desfasurate impreuna au o puternica incarcatura afectiva la virstele mici, asa ca spatiul a fost special conceput astfel incit parintii sa poata sta, daca vor, alaturi de copii, sa se joace impreuna cu ei sau sa socializeze cu alti parinti, pentru ca avem nevoie de sprijin si schimb de informatii in cea mai frumoasa si provocatoare aventura a vietii noastre, aceea de a fi parinti.
Pentru ca stim cit de importante sunt cartile in dezvoltarea intelectuala si educarea copiilor nostri am amenajat o biblioteca cu acces permanent, unde organizam si seri de citit povesti.
Necesitatea unui spatiu de joaca curat, sigur si in permanenta monitorizat, unde copii se pot juca, se pot misca si pot socializa in voie, timp in care parintii au posibilitatea de a se bucura de o cafea, un suc sau orice alt tip de bautura, fara obligatia constanta de a-i supraveghea pe cei mici, de siguranta lor ocupandu-se personalul specializat.
Desen
Ii familiarizeaza pe copii cu mijloacele de expresie artistica, cu materiale si tehnici artistice, le incurajeaza procesele creative si initiativa, le dezvolta spiritul de observatie si capacitatea de a vedea si intelege frumosul;
Le dezvolta capacitatile motrice si coordonarea mana-ochi ;
Dezvolta personalitatea copilului intr-un mod liber si creative;
Dezvoltarea simtului estetic si a gustului pentru frumos;
Modelaj
Dezvolta abilitatile motrice si coordonarea mana-ochi;
Dezvolta creativitatea si spontaneitatea;
Incurajeaza copiii sa-si exprime trairile si emotiile;
Dezvolta simtul estetic si gustul pentru frumos;
Origami
Familiarizarea si utilizarea unor tehnnici de lucru cu hârtia;
Confectionarea si evaluarea unor produse din hârtie ;
Dezvoltarea capacitatii de cooperare in scopul realizarii unui produs;
Dezvoltarea simtului practice.
Micii muzicieni - ore de pian
Educatia muzicala este una dintre componentele principale ale educatiei estetice. Ea are o contributie de seama in crearea premiselor necesare dezvoltarii reprezentarilor, notiunilor, emotiilor si sentimentelor estetice ale copiilor. Cantecele, jocurile muzicale si auditiile – ca mijloace de baza ale educatiei muzicale la varsta prescolara, il invata pe copil de timpuriu sa-si apropie si sa guste frumosul din arta (dintre toate artele, muzica impresionand cea dintai pe copii). Prin intermediul cantecului, al jocurilor muzicale, al auditiilor, prescolarii sunt invatati sa asculte muzica, indeosebi vocala, imbogatindu-li-se cu mult impresiile muzicale, li se trezeste dorinta de a canta si li se formeaza priceperi si deprinderi elementare de a interpreta clar, melodios si expresiv piese muzicale destinate copiilor.
O data cu sporirea impresiilor si a cunostintelor muzicale, copiii isi largesc si isi aprofundeaza experienta de viata. Fiecare piesa muzicala audiata, interpretata, aduce cu sine un continut nou de idei, de fapte, trairi noi care fac sa creasca capacitatea de a vedea, de a intelege, de a simti, de a aprecia.
Toate mijloacele folosite in educatia muzicala a prescolarilor isi au aportul lor insemnat la dezvoltarea gandirii si imaginatiei copiilor, la stimularea atentiei si mai ales la cultivarea memoriei auditive.
Micii mestesugari
Activitatea optionala “Micii mestesugari” se bazeaza in principal pe indeletnicirile practice, pe activitatile creative, dar si pe descoperirea diferitelor materiale (materiale din natura sau sintetice). Indeletnicirile practice permit educarea si dezvoltarea proceselor psihice (perceptia, spiritul de observatie, reprezentarile, atentia, memoria, gandirea) dar si dezvoltarea capacitatilor fizice. Toate acestea pun bazele unor insusiri de personalitate: spirit de initiativa, incredere in fortele proprii, dorinta de a lucra in colectiv, atitudinea creatoare fata de frumos, simt estetic, atitudine justa fata de munca si rezultatele ei, sarguinta, harnicie.
Micii sanitari
Gradinita ii invata pe copii cum sa se poarte in natura si in societate, cum sa se raporteze la ceilalti semeni, cum sa traiasca frumos, demn si sanatos.
Educatia pentru sanatate trebuie sa inceapa la varste mici pentru ca in aceasta etapa se dobandesc obiceiuri care sunt relevante pentru activitatile ulterioare.
Activitatile sunt riguros proiectate, realizandu-se o programa prin care bagajul informational al copiilor va fi imbogatit. Toate acestea se vor realiza prin intermediul jocurilor, prin activitati care au rolul de a-i pune pe copii in situatii similare celor din viata reala (conversatii, poezii, cantece, scenete etc.).
Materialele utilizate sunt conform particularitatilor de varsta ale copiilor, atractive si foarte diversificate.
Curs creatie
Sesiunea de creativitate,ca metoda de verificare a abilitatilor copilului,urmareste:
Dezvoltarea creativitatii copiilor;
Dezvoltarea imaginatiei, gândirii creative si de perceptie spatiala;
Formarea deprinderilor de organizare a creativitatii artistice;
In procesul de activitate cognitiva elevii mai mici intalnesc elementele de baza ale formarii disciplinei, intalnindu-se cu cele mai simple materiale disponibile pentru dezvoltarea experientei si creatiei.