Mierea


    Mierea de albine este unul dintre cele mai de pret produse ale naturii fiind obtinuta de mii de albine prin colectarea nectarului din flori.
    Datorita continutului sau bogat in polen, mierea de albine este o adevarata sursa de energie si vitalitate pentru organismul uman, consumul regulat al acesteia fiind benefic pentru inlaturarea formelor de oboseala fizica si intelectuala.
    Beneficiile mierii variaza in functie  de compoziţia sa. Pe langa polen, mierea de albine contine peste 400 de substante organice precum proteine, vitamine, minerale, acizi organici si un numar mare de componenti antibiotici activi.
 miere2_400
Mierea de salcam este un bun expectorant, emolient  pentru tractul digestiv si un bun stimulent pentru activitatea cardiaca.
Mierea de floarea-soarelui este recomandata pentru reglarea colesterolului, are efect afrodiziac si stimuleaza imunitatea.
Mierea poliflora imbunatateste apetitul, activitatea inimii si a ficatului iar consumul regulat previne problemele de crestere si demineralizare a oaselor.


    Includerea mierii in hrana copiilor are efecte pozitive asupra digestiei. S-a observat ca la copiii care au fost hraniti cu un amestec de miere si lapte a existat o crestere constanta in greutate iar flora lor microbiana acidofilica era bogata in B. Bifidus. De asemenea, s-a constatat ca la copiii care au fost hraniti cu miere, calciul a fost mai bine asimilat.
    Cu toate acestea exista unele preocupari majore cu privire la prezenta bacteriei botulinice - Clostridium (CI) botulinum in miere si de aceea nu se recomanda copiilor mai mici de 1 an.
    Minerale, vitaminele, calciu şi magneziu din compozitia mierii faca ca aceasta sa fie considerată un tratament eficient în combaterea anemiei.
miere3_400
Alte efecte benefice:
●    favorizeaza cresterea
●    fortifica scheletul
●    lupta impotriva infectiilor respiratorii
●    permite o digestie mai buna a altor alimente
●    faciliteaza retinerea de calciu si magneziu
 
    Din aceste motive este recomandata in regimul nutritional al copiilor. Avand de asemenea o valoare energetica ridicata, aceasta ii poate ajuta in perioadele de oboseala.

Mierea de albine hidrateaza si calmeaza pielea sensibila datorita continutului sau ridicat de fructoza si a proprietatilor sale anti-iritante.
Bogata in minerale, vitamine si aminoacizi, miere are totodata proprietati de regenerare, aceasta fiind unul dintre elementele de baza ale produselor cosmetice si de igiena personala.  

    Va prezentam cateva “amestecuri minune” pe baza de mieremiere4_400

Miere si lamaie: curata pielea si regleaza nivelul de uleiuri naturale. Este de asemenea recomandat sa se folosească impotriva infectiilor gatului.
Miere si argila: amestec  benefic pentru toate tipurile de piele. Acesta ajuta la hranirea si curatarea pielii. Cantitatea de argila ar trebui sa fie mai mare decat cea de miere pentru a face mai usoara aplicarea mastii.
Miere si ovaz: masca cu miere si ovaz este un exfoliant excelent. Se amesteca un sfert de ceasca cu faina de ovaz si o lingura de miere. Puteti adauga amestecului doua linguri de iaurt neindulcit.
Miere si oua: acesta masca este recomandata pentru hidratarea pielii uscate si recapatarea stralucirii sale naturale. Se obtine prin amestecul unei lingurite de miere si un ou.